Kategorie
 
 
 
 
 

5 tipů, jak roztáhnout boty snadno, rychle a efektivně

5 tipů, jak roztáhnout boty snadno, rychle a efektivně

Jestliže si i vy lámete hlavu nad tím, jak roztáhnout koženou obuv, tenisky nebo třeba syntetickou obuv do šířky, zaručeně vám pomohou naše ověřené rady a tipy pro roztažení obuvi do šířky z různých materiálů. Možná budete překvapeni, že vám s tím může pomoci třeba fén nebo obyčejné noviny. Vsadit ale samozřejmě můžete i na klasický napínák na boty.

Boty rozchoďte doma

Za ten vůbec nejjednodušší způsob roztahování bot je považováno jejich časté nošení. Tato technika zaručeně funguje u každého typu bot a vůbec nejlepší efektivita je u bot kožených. Ideální je nosit boty večer v pohodlí domova, kdy je vaše chodidlo již lehce oteklé. Stačit bude i hodina denně, ale jelikož budete doma, můžete si je samozřejmě sundat kdykoliv, kdy vás nohy začnou bolet či dřít.

jak roztáhnout boty chůzí

Použijte fén na vlasy

Jak roztáhnout boty pomocí fénu? Velmi jednoduše. Dejte si na nohy tlusté ponožky a obujte si boty. Fénem pak zahřívejte místa, kde vás boty tlačí. Boty si nechte na noze až do té chvíle, dokud nevychladnou.

Celý postup opakujte tak dlouho, dokud nedosáhnete toho, že vás boty zcela přestanou tlačit.

Kupte si napínáky na boty

Váháte, jak roztáhnout kožené boty? Nejbezpečnějším způsobem je použití dřevěných napínáků na obuv. Ty koženou obuv nejen skvěle roztáhnou, ale navíc také zabrání deformaci bot. Jestliže totiž zrovna nemáte kožené boty na nohou, je důležité je uskladňovat právě na napínácích, aby nedocházelo k jejich deformaci a nevratnému zničení.

jak roztáhnout boty

Speciální spreje na roztažení bot

Dalším bezpečným způsobem, jak roztáhnout boty, je použití speciálního spreje pro roztahování obuvi. Tyto pěny či spreje změkčují kůži, a zajišťují tak, že se materiál dokonale přizpůsobí tvaru vaší nohy.

Většina sprejů a podobných přípravků funguje na tom principu, že se aplikují zevnitř boty na místa, která vás tlačí. Vy následně boty ihned nazujete a chodíte v nich alespoň 5 minut. Obuv se tak rázem stane pružnější a přizpůsobí se vašemu chodidlu.

Stačit vám budou i běžné noviny

Naopak syntetickou obuv či tenisky můžete roztáhnout za pomoci obyčejných vlhkých novin. Ty jednoduše nacpěte zmačkané do daných bot a nechejte je vyschnout. Opět je možné celý proces zopakovat, dokud nedocílíte kýženého výsledku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze