Kategorie
 
 
 
 
 

Vsaďte na tenisky a budete nepřehlédnutelná!

ružové tenisky Tenisky přestaly být již několik let spojovány jen se sportovní obuví a staly se prvkem každodenního stylingu tisíců lidí. Touto obuví se stále více inspirují světové oděvní značky, které rok od roku vytvářejí vlastní série tenisek. Výjimkou nejsou ani fashion brands Tamaris, Liu Jo a Bagatt, které s přicházející sezónou jaro/léto 2023 připravily pro své zákazníky svěží jarní novinky. Co je „in“ ve světě tenisek v roce 2023? Jaké jsou trendy pro zmiňované značky v rámci stylingu tenisek? Odpovědi na otázky se dozvíte v našem článku.

Tenisky fungují všude a u každého

Při zpětném pohledu je obtížné uvěřit, že první boty s pryžovou podrážkou se objevily na trhu před více než 100 lety. Prvotní záměr výrobce byl skromný, protože od začátku předpokládal, že tenisky získají uznání jen mezi lidmi, kteří mají v oblibě fyzickou aktivitu. Brzy se ovšem ukázalo, že provedení tenisek ocenili všichni, bez ohledu na preferovaný módní styl.

Zatímco ještě před 10 až 15 lety tenisky tvořily součást sportovních outfitů a sloužily převážně k běhu, cyklistice či do posilovny, dnes umí být součástí i takových módních směrů, které s fitness nemají nic společného. Pro příklad si položme otázky: „Je možné kombinovat sportovní tenisky s elegantním kabátem? Bude taková kombinace spolu „hrát“?“ Odpověď je jednoznačná: „Samozřejmě, že ano!“ Protože novodobé trendy diktují, že k teniskám je přijatelné téměř vše. Tenisky se perfektně hodí k džínům, legínám či teplákovým soupravám. Styling renomovaných značek spojuje tenisky se sukněmi, šaty a různými overaly, přičemž neklade důraz na to, zda jde o sportovní, elegantní nebo basic kousek.

Móda tenisek neodchází ani v roce 2023

Móda tenisek neprochází, proto by měla mít každá z nás v šatníku alespoň jeden pár. Tento typ obuvi je perfektní nejen v létě, ale také v chladnějším období. Možná i proto už několik sezón kraluje na trhu s obuví. Přečtěte si aktuální trendy této sezóny, jakými se při navrhování tenisek řídily světové značky Tamaris, Liu Jo a Baggat.

Vedoucí trend pro tenisky pro rok 2023 se nese tak jako předchozí sezónu, ve stylu retro. Pozor, nespojujte si pojem retro s něčím zastaralým! Tento styl tenisek ponímejte jako módní směr, který čerpá náměty z minulosti a je obohacen o moderní prvky spojující se semišem či kůží.

Další trend módních tenisek pro rok 2023 je také založen na „staro-novém“ stylu. V tomto případě však máme co do činění s modelem inspirovaným klasickými běžeckými botami. Tyto tenisky se vyznačují lehkostí a proplétají styl široké pevné podrážky se síťovinou vyztuženou plastem. Takové kousky budou skvěle ladit se světlými šaty, ale jejich nošení v duetu s volnými jeans také nic nebrání.

Tak, jako po jiná léta i v letošním roce platí, že bílou nezkazíte nic, protože tato barva si stále drží prvenství v trendech. Charakter bílých tenisek pro rok 2023 se nese buď v moderním stylu nebo připomíná boty středoškoláků ze 70. let. Je jedno, pro jaký styl se rozhodnete, bílá je barva, která dodá všem stylizacím svěžest.

Netřeba se bát ani barev, protože retro se pojí s tlumenými odstíny tmavě zelené, hnědé či bordó. Tyto tenisky se skvěle hodí ke košilovým šatům, plisovaným sukním, ale i vintage džínům.

Tenisky pro tuto sezónu se svým tvarem a podrážkou dostávají na vyšší úroveň. A to doslova! Kromě těch s naprosto plochou tenkou gumovou podrážkou jsou v módě modely na platformě nebo tenisky na klínové podrážce, které dokonale kombinují ženské akcenty se sportovním stylem.

Každá si přijde na své

Jak jste se mohli dočíst, trendy pro rok 2023 nabízejí možnosti pro každou z vás, a to bez ohledu na to, zda máte rádi sportovní obuv klasického charakteru nebo takovou, která může konkurovat elegantním botám. Pokud hledáte modely různých stylů, nahlédněte do naší nabídky. Pouze u nás naleznete stylový pár tenisek pro tuto a další sezóny za bezkonkurenční ceny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze