Kategorie
 
 
 
 
 

Typy zimních bot, které v botníku musíte mít!

zimní boty rieker

Sněhule do nečasu

Pokud nebydlíte v horách, nejspíš je tak často neobujete, ale na procházku zasněženou krajinou nebo zimní dovolenou jsou sněhule nutností. Je u nich totiž kladen ještě větší důraz na to, aby vaše nohy udržely v teple, suchu a celkovém komfortu. A to i po několika hodinách chůze a brodění se sněhem v teplotách hluboko pod nulou.

A pokud jde o design, máme skvělé zprávy. Pohodlné a kvalitní v tomto případě neznamená, že se na vzhled bot rezignovalo, naopak! Sněhule slaví v posledních letech úspěch i mezi celebritami a jde o velmi stylovou záležitost. Šmrnc jim dodává zdobení v podobě kožíšku, metalické odstíny i sofistikované šněrování.

Kozačky pro všechny

Že jsou kozačky jen výsadou dam? Nesmysl, i pánové přece chtějí eleganci a nohy v teple zároveň. Patří proto do botníku mužů i žen. Jen v odlišném podání.

Pro dámy je nabídka kozaček více než pestrá (a z toho důvodu tak v botníku většinou nemají jen jediné). Vybírat mohou mezi elegantními dámskými kozačkami nad kolena s vysokými podpatky, které jsou perfektní volbou na večírek, pohodlnými kozačkami s rovnou podrážkou pro běžné nošení nebo třeba stylovými nižšími kozačkami na šněrování ve sportovnějším stylu.

Pánskými kozačkami se rozumí vyšší zimní obuv, která zabrání tomu, aby se vám do bot dostala sněhová nadílka, ale zároveň vypadá dobře i v kombinaci s pracovním outfitem. I z toho důvodu je u nich nejoblíbenější černá nebo hnědá či koňaková barva, která podtrhne váš business look.  

Kotníkové zimní boty: když je počasí „něco mezi”

Dny, které jaro ještě nepřipomínají, ale po sněhu či mrazu v nich už není ani památky –⁠ to je ta správná chvíle pro kotníkové zimní boty. Nohy se vám v nich potit nebudou, ale zároveň se nemusíte bát ani nízkých teplot. Zkrátka ideální přechodové boty, ve kterých vám bude akorát. Výběr je v tomto ohledu více než bohatý, takže je snadno sladíte se svým šatníkem.

Když tenisky, tak zateplené!

Pořád vám myšlenky ubíhají k vašim oblíbeným teniskám? Pokud si je ani v chladném počasí nechcete odpustit, sáhněte po jejich zimní variantě. Ano, i kožíšek a další zateplení teniskám sluší! Zaslouží si taky o kapku pevnější podrážku a trochu vyšší a robustnější provedení, ať vám ani závěje nejsou překážkou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze