Kategorie
 
 
 
 
 

LODIČKY = DUBNOVÉ #MUSTHAVE

Každá z nás má doma minimálně jeden (no dobře, možná dva) páry. Vždyť uznejte samy, co je víc ženské než lodičky? Nejen že na noze vypadají skvěle, dodají vám i pocit sebevědomí a po jejich obutí se každá z nás cítí jako by dokázala dobít celý svět.

Jinak; věděli jste, že první boty pocházejí ze středověku? Boty na vysokém podpatku – jak se jim tehdy říkalo – se staly rychle módním kouskem

s vlastním charismatem. Milovali je králové a často sahali i po 30 cm podpatku. Jedním z nich byl také král Slunce, který z velké míry přispěl k jejich popularitě. Dokonce je kdysi považovali za obuv, která se nosila jen na speciální příležitosti. V těchto letech byly lodičky obuv, kterou nosili muži, což bylo znakem jistého společenského postavení a zároveň luxusu. V Anglii mají v oblibě lesklé provedení z lakované usně. Na začátku 60. let 19.století, kdy se staly více oblíbenou formou boty se stal módním hitem nižší podpatek a velmi pestré až divoké barevné kombinace.

Dnes už si každá z nás může splnit asi i ten nejtajnější lodičkový sen. Modelů na trhu najdete nespočet, ale nezapomínejte na všechny aspekty, které byste při koupi měli zvážit. Kvalitní lodičky by měly být zaručeně pohodlné a po jejich obutí byste ani neměla mít pocit, že máte něco na noze. Zvolíte-li přírodní lícovou nebo velurovou kůži, vyhnete se nepříjemným otlakům, které by Vám způsobil například elastický či textilní materiál. Oblá, ale mandlová špička Vám zaručí dokonalé pohodlí i během celodenního nošení a dokonale se hodí ať už k sukni nebo kalhotám. Pokud jste naopak začátečnice ve světě lodiček, bude pro Vás příjemnější verze s řemínkem na vrchní části.

LodičkyUrčitě se shodneme na tom, že se každá z nás cítí po obutí lodiček víc sexy, víc ženská a víc než dáma. Aby byl Váš look dokonalý, máme pár rad, jak si vybrat ty správné.

- Pokud nejste příliš vysoká zaručeně nešetřete vysokým podpatkem.

- Naopak je-li výška Vaší dominantou, nízký podpatek bude pro Váš look přirozenější.

- Máte širší lýtka? Zapomeňte na jehličky! Ty přímo zaměří pozornost na ně.

- Velikost chodidla chytře schováte a vizuálně zredukujete lodičkami s oblou špičkou.

Lodičky = ženský sexepyl. Nebojte se experimentovat s barvami, které během léta dokážou Váš outfit doslova rozzářit a dodat mu tu poslední tečku k dokonalosti. Na jaře jsou zase velmi oblíbené jemné pastelové barvy či květinové vzory. Stejně tak zapomeňte na verzi, že barva lodiček Vám nutně musí ladit s barvou kabelky. Dnes už je móda posunuta na jiný level. Kreativitě se meze nekladou a mnoho celebrit sahá po extrémně výrazných, „designově křičících“, nebo dokonce lodičkách z kožešiny. Tento model s netradičně propojením materiálu si oblíbila například i Kim Kardashian či Riahanna, která za svůj kousek vyhodila přibližně 560 dolarů.

Letos nás v určování toho, co je u lodiček moderní a trendy nečeká příliš extrémní skok. Bude se nést v duchu elegance a pohodlí. Jednou z trendy novinek je to, že módní mola ohlašují návrat lodiček s hranatou špičkou, což je bezpochyby opakující se módní trend 80. let. Další věcí je fakt, že už loňský trend „dad shoes“ si tak potvrdil pozici na trhu i letos.

 A abyste se cítila jako diva, stačí si už jen vybrat z nabídky v našem internetovém obchodě www.robelshoes.cz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze