Kategorie
 
 
 
 
 

JE TO TADY: SVATBA! POTŘEBUJI TY SPRÁVNÉ A BÍLÉ...

svatební boty

V minulosti bílá nebyla symbolem svatebního dne. Ženy měly v tento den na sobě barvy krémových či béžových odstínů, a to jak u šatů, tak u doplňků a také lodiček. Právě tyto barvy dodávaly doplňkům, i obuvi „něco navíc“.

Druhou, pro mě velmi netradiční, ale v minulosti oblíbenou barvou, byla modrá.

Modrá byla v té době v Anglii považována za barvu čistoty. Až v polovině 19. století se v souvislosti se svatbami poprvé objevila bílá. Přesněji se psal rok 1840, kdy se královna Viktorie rozhodla pro bílou variantu svatebních šatů a doplňků.

Jak tedy vybrat správné boty a užít si svatební večer naplno?

V počátečních úvahách byste se při výběru svatebních lodiček měli zaměřit na základní pilíře: pohodlí, správnou velikost a stabilitu.

Pokud vám lodičky nejsou dostatečně pohodlné, zkuste použít například gelové vložky, které mohou drobné nedostatky zmírnit. Ale stejně! Myslete především na pohodlí, které vám boty nabídnou. Koneckonců v nich budete muset zůstat celou noc... A ještě jeden malý trik. Pokud si boty vyberete s dostatečným předstihem, budete mít čas si na ně zvyknout nebo si je trochu rozchodit. Večerní nácvik u televizních zpráv vám zaručí, že ve svatební den půjdete k oltáři jistěji.

Dalším velmi důležitým aspektem je správná velikost. Nevěřili byste, kolik škody může za večer napáchat jeden chybějící milimetr. Vlastně když si vzpomenete na několik rán po dobrém večírku, pravděpodobně si vzpomenete. A teď zvednou ruce všechny ty, které už někdy tancovaly bosé na rodinné oslavě nebo firemním večírku.

Proto při výběru velikosti záleží také na střihu a typu lodiček. Neměly by se vám při chůzi v žádném místě otírat o nohu, nebo například mezi patou a koncem boty může být u různých modelů mezera, což není vůbec známkou protančené noci.

A nakonec stabilita. To je bod, který vám zaručí pocit sebevědomí. Pokud jste se rozhodli pro netradičně laděnou svatbu, přizpůsobte tomu i svoji obuv a sáhněte po nízkých botách. Určitě oceníte ušetřený čas při odstraňování bláta a kousků trávy ze svých podpatků.

A jak je to s podpatky?

U podpatků bychom doporučili jít cestou rozumného rozhodování. Zvláště pokud nejste (nebo spíše vaše noha) na vysoké podpatky zvyklá. Pokud jsou však lodičky součástí vašeho každodenního outfitu a vaše noha je na sklon lodiček zvyklá, s klidným svědomím sáhněte po této verzi.

Dejte si však pozor, abyste nebyla vyšší než ženich!

Velkým trendem posledních let jsou například klasické bílé plátěnky, které s elegantními svatebními šaty tvoří opravdu velmi zajímavé kontrastní spojení. Pokud však nejste fanynkou vysokých bot, můžete zvolit něco méně vysokého, ale o to více netradičního či „cool“. Říká se, že ideální výška podpatku pro takovou příležitost je 3 – 5 cm.

Ano, čtete správně, bílé plátěnky nebo bílé tenisky nejsou ke svatebním šatům zakázány! Na internetu dokonce najdete několik umělců, kteří se již věnují vysloveně kreslení svatebních motivů přímo na plátěnky nebo tenisky, a vytvářejí tak krásnou památku. 

Svou pozici potvrdily i svatby v exteriéru, které budou pro letošní rok naprostým hitem (nezapomeňte tedy sehnat družičku, která bude mít na starosti tenisky!). Existují však i varianty jako baleríny nebo mokasíny (daddyshoes), které budou i letos úplným hitem. Barevně se trendy budou držet zemitých barev, zelené, béžové a šedé. A ve výzdobě bude spousta sezónních květin a moderní budou také přírodní zákoutí nebo malé chill out zóny v prostoru, kde se svatba odehrává.

Ať už se tedy rozhodnete pro jakoukoli verzi svého svatebního dne, nezapomeňte, že ty správné svatební lodičky najdete i v našem e-shopu www.robelshoes.cz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze