Kategorie
 
 
 
 
 

Dámské sněhule: Už Vám zima nebude!

Pamatujete si na své dětství, na zasněžené louky, kopce, sáňky, dovádění v zimě a ve sněhu? V oteplovačkách, kamaších a sněhulích? Ano, zima byla sice dlouhá, silná, ale zábavná a snesitelná. Až dnes si pořádně uvědomujeme, kolik musela vydržet naše zimní obuv. Kolikrát byly naší oporou sice nepříliš moderní, ale zato praktické sněhule.

Přestože dnes se se sněhem ve městě často pasovat nemusíme, k zimním radovánkám stále rádi přizveme pohodlnou zateplenou obuv, která už – na rozdíl od dob našeho dětství – může být velmi „IN“.

Dámské sněhule přicházejí znovu na scénu, nechte se pozvat do světa Vašich oblíbených značek, které se o Vaše nohy postarají i v třeskoucí zimě. Sněhule jako takové prošly od svých začátků několika razantními změnami, díky kterým se rádi necháte svést.

Stylová zima, komfortní obuv

„Boty do sněhu“, sněhové kozačky, sněhule, jakkoli je tehdy nazývaly, se ve své textilní podobě (do té doby se ve sněhu používaly dřevěné talíře, připevněné na podrážky mokasín) objevily v 60. letech 19. století. Byly vyrobeny ze sametu, podšity flísem nebo králičí kožešinou. Uzavřené byly jen jednou šňůrkou a přestože byly zateplené, byly nepraktické pro ženy, které chtěly mít v zimě nohy v suchu.

 

Kolem roku 1940 se začala k tání silnic a chodníků používat sůl. V této době dostaly sněhule místo látkové podrážky gumovou. Ať už šlo o podešev vysokou nebo nízkou, představovala ve vývoji tohoto druhu bot pokrok, jelikož se chodidlům najednou dostalo více komfortu a ochrany. Vynalézavé paničky si před obutím bot navíc navlékly nohy do plastových sáčků od chleba, čímž chtěly získat dodatečnou ochrannou vrstvu proti sněhu.

Už ve Viktoriánském období se do kočáru nosily šněrovací holínky, dámy 20. století rozhodně toužily po stylové zimě. V Americe i v celé Evropě byly oblíbené kožené kozačky, často lemované kožešinou, snadno se obouvaly a vyzouvaly, ženy je mohly nosit jak do společnosti, tak na volnočasové sportovní aktivity. A tady to v podstatě začalo, funkčnost našla styl a svou životní dráhu začínají dámské sněhule.

Ve značkách i na móle – moderní dámské sněhule

Z kdysi nefunkčních a jednoduchých bot se vyvinul zimní trend a ruku k dílu přiložili i známí návrháři, kteří je povýšili na módní kousek. Dámské sněhule dostaly voděodolné materiály, dostatečné zateplení, nový účelný design. Dobyli i předváděcí mola, proto se jim dnes nebrání ani fashionisté, milovníci značek jako Miu Miu, Chanel, Calvin Klein. Chcete-li moderní a kultivovaný zimní look nalézt i Vy, je nejvyšší čas vybírat! Třeba i u nás v e-shopu Robelshoes.cz

Jak poznat skutečné sněhule a jaký je rozdíl mezi sněhulemi a kozačkami? Sněhule jsou v první řadě voděodolné. Ve většině mají vysokou sáru (i když výjimečně je koupíte i v kotníkové verzi) – aby účinně bojovali se sněhem a gumovou podrážku. Ta je užitečná v mokrých, kašovitých a zasněžených terénech. Obuv odolnou sněhu a mlákám rádi nosí jak dospělí, tak děti. Vždyť víme, že ty ani v zimě v objevování různých zákoutí země nic nezastaví.

To je jeden z rozdílů mezi kozačky a sněhulemi – zatímco kozačky jsou stavěny hlavně do metského prostředí, na udržované cesty a chodníky, sněhule snesou i vlhkost.

Rozdíl najdete i při údržbě sněhulí a běžných kozaček. Ty první jsou vyrobeny ze snadno čistitelných materiálů, kozačky Vás naopak potrápí. Toto se ale odráží na ceně obuvi, sněhule jsou mohutnější, méně prodyšné a dražší.

Zateplení jako další faktor zimní obuvi – sněhule mají střední nebo plné zateplení, s izolační vrstvou, kozačky lze koupit v jakékoli verzi.

Také jste po tom všem dostali „chuť“ na kvalitní, moderní a hřejivé sněhule? Vyberte si ty dokonalé u nás! V naší zimní kolekci naleznete sněhule Tamaris, Ara, Calvin Klein, Gant, M&G, Rieker, Robel, Skechers – nápadů, jak zdolat usmoklenou zimu, máme nespočet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze