Kategorie
 
 
 
 
 

Nechte své kotníkové boty zazářit

Líbí se Vám přechodná roční období jaro a podzim? Líbí se Vám proměny, kterými prochází příroda? Nám se zase zamlouvají proměny, které se dějí v našich šatnících a jak se přezouváme do jarních a podzimních bot! Kromě klasiky v podobě tenisek nebo polobotek totiž tyto sezony přejí zejména kotníkové obuvi.

Kotníkové boty (z angl. ankle boots - Ankle = kotník, Boots = boty, kozačky) kombinují vlastnosti dvou druhů bot – lodička + kozačka případně polobotka + kozačka. Kotníkové boty, nazývané u nás stále také kotníky, mají téměř vždy podpatek, kterým může být jehličkový podpatek, klínový podpatek nebo podpatek na platformě. Samozřejmě některé nositelky preferují modely na nízké podrážce.

Pojmy kotníkové boty a nízké kozačky se obvykle používají jako synonyma pro kotníkovou obuv. Z tohoto důvodu se v lexikonu dámských bot nerozlišuje mezi těmito třemi pojmy, přičemž všechny se používají k označení jednoho z nejběžnějších typů bot, který se ve velkém vyrábí od roku 1939.

S čím lze kotníkové boty kombinovat?

Tento typ bot lze nosit téměř pro každou příležitost. „Kotníky“ se nosí do společnosti, na vycházky do města, jednodušší modely se středně vysokými podpatky se hodí i do kanceláře.

Kotníkové boty se výborně prodávají, protože jsou výborně kombinovatelné – s úzkými džínami, tzv. boyfriend džínami (mírně rozšířené po celé délce od stehen až po kotníky), jodhpur kalhotami (na stehnech mírně rozšířené), stejně tak i s legínami. Aby kotníková obuv vynikla, ideální délka je 3/4 nebo 7/8. Pokud jsou kotníkové boty používány se sukní, ta by neměla být příliš dlouhá, ideální je mini nebo midi. Kotníkové boty na platformě vytvoří nezaměnitelný, poněkud provokativní, vzhled s rozšířenými kalhotami.

 

Podzim ve znamení béžové na hrubé podrážce

Tuto podzimní sezonu jsme zahájili v prodejnách Robel a online na Robel.shoes stovkami nových modelů kotníkové obuvi. Barevná škála je pestrá, designy modelů ještě pestřejší. O čem jste nás ale přesvědčili je fakt, že béžová barva je Vaše top a hrubé podrážky jsou mezi našimi zákaznicemi IN. Nejžádanějšími modely s těmito atributy jsou značky Tamaris, Rieker, Bugatti a Tommy Hilfiger.

Proč zrovna béžová? Pro někoho tak obyčejná a nevýrazná? Protože se v ní nakonec skrývá víc!

 

Béžová barva ztělesňuje individualitu

- béžová částečně využívá teplo z hnědé a svěžest a chlad bílé

- béžová představuje klid, eleganci, jednoduchost, teplo a jemnost

- monotónnost béžové vyváží spolehlivost a přizpůsobivost

- pokud se pravidelně obouváte do béžové, vyjadřujete rozumně směřovanou energii a sílu

- béžová barva je neutrální, klidná a relaxační. Její kombinování v oděvech a v obuvi dodává outfitu přehlednost a uspořádanost.

 

Ať jste romantická a drsná zároveň

Pokud hledáte boty, ve kterých budou vypadat vaše nohy fantasticky dlouhé a přesto budou stále pohodlné, máme pro Vás tip! Zkuste kotníkové kozačky s hrubou podrážkou nebo na platformě! Jsou totiž výjimečné:

- mají rockerský punc a jsou robustní. Ne však natolik, aby nohy v nich nevypadaly skvěle

- s vyšším podpatkem nebo bez něj – s hrubou podrážkou vykročíte sebejistě

- podrážka typu dr martens dovolí chodidlu „usadit se“ v botě přirozeněji než v klasických botách na podpatku

- s hrubou podrážkou rostete do krásy, aniž byste obětovali pohodlí nohou

- podrážky s profilem zkombinujete s džínami i se šaty. Vždyť protiklady se přitahují, takže můžete být romantická i drsná zároveň!

Kotníkové boty, kotníkové tenisky, kotníkové kozačky – na šněrování, na zip, kožené nebo z kvalitního syntetického materiálu. Kotníková obuv je hit, který si nechcete nechat ujít!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze